| 
       | 
    
			
      
      
        
	
        
          |   Rodinka |  
        
           
        
           
        
           
        
           
	
        
          |   Mamka |  
        
           
        
           
        
           
        
           
        
           
        
           
	
        
          |   Miško |  
        
           
        
           
        
           
        
           
	
        
          |   Danka |  
        
           
        
           
        
           
        
           
        
           
  
	
        
          |   Naše havuľky |  
        
           
        
           
	
        
          |   Rôzne |  
        
           
         
216.73.216.221 216.73.216.221
  nájdete ma na: mdupka.blogspot.sk |  
  | 
    
       | 
    
      
        
        			
		| 			
			
 Stačí kliknúť na koláčik, a môžete sa realizovať ... Dobrú chuť :) 
	| 
	Lacné medové rezy
	 | 
 
	
  			
  		
  	Cesto: 
	1 celé vajce 
	5 dkg masla 
	15 dkg práškového cukru 
	2 vrchovaté PL medu 
	4 PL mlieka 
	1 ČL sódy bikarbóny 
	45 dkg hladkej múky špeciál 
  	Krém: 
	1/2 l mlieka 
	4 PL polohrubej múky 
	20 dkg práškového cukru 
	1 Hera alebo Palmarín 
  	Na potretie: 
	pikantný (ríbezľový) lekvár 
  	Poleva: 
	1 čokoláda na varenie 
	1/4 Cery 
	1/10 Hery alebo Palmarínu 
	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Všetky suroviny na cesto, okrem múky, dáme do hrnca a uvaríme karamelový puding. Varíme cca 3 minúty (cítime, že pekne vonia).
	Do horúceho pudingu vsypeme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 presne rovnaké časti. Každú vyvaľkáme natenko (hneď vyvaľkať) a upečieme na plechu posypanom múkou.
	Každé cesto pečieme cca 7 minút pri 180 - 200 °C. Každý plát po upečení okamžite dáme dole z plechu a necháme vychladnúť. 
	Z mlieka, múky a práškového cukru uvaríme puding na plnku, po vychladnutí zmiešame s Herou. 
	Rezy dokončíme - plát, krém, plát, lekvár, plát, krém, plát, čokoládová poleva. 
	Necháme v chladničke aspoň 24 hodín stáť, aby medové pláty zmäkli.
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Ďuriho za-kúsok
	 | 
 
	
  			
  		
  	Cesto: 
	1 Hera alebo Palmarín 
	25 dkg polohrubej múky 
	25 dkg práškového cukru 
	25 dkg pomletých vlašských orechov 
	2 PL kakaa 
  	Na potretie: 
	pikantný (ríbezľový) lekvár 
  	Poleva: 
	1 čokoláda na varenie 
	1/4 Cery 
	1/10 Hery alebo Palmarínu 
	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
Všetky suroviny na cesto, okrem kakaa, zmiešame na doske na hladké cesto, rozdelíme si ho na polovicu a do jednej polovice zapracujeme kakao. Vyvaľkáme biele cesto a prenesieme na stredne veľký plech (alebo natlačíme, ja vyvaľkám a prenášam po častiach), potrieme lekvárom, položíme na to tmavé cesto a dáme upiecť. Pečieme cca 15 - 20 minút pri 180 °C. Po upečení polejeme čokoládovou polevou.
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Punčové rezy
	 | 
 
	
  			
  		
  	3 x Cesto: 
	4 vajcia 
	4 PL polohrubej múky 
	4 PL práškového cukru 
	1/3 prášku do pečiva 
  	Na potretie: 
	pikantný (ríbezľový) lekvár 
  	Sirup: 
	cca 1,5 dl červeného sirupu 
	cca 1,5 dl oranžového sirupu 
	cca 1 dl rumu 
  	Poleva: 
	punčová poleva v prášku (dr. Oettker aspoň 2ks) 
	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme 3 cestá (t.j. použijeme celkovo 12 vajec), jedno cesto pečieme cca 15 minút pri 180 °C na stredne veľkom plechu, najlepšie na papieri na pečenie. Jeden papier použijeme na všetky 3 cestá. Prvý plát potrieme lekvárom, druhý plát nakrájame diagonálne na pásy cca 5 cm široké a poukladáme na prvý plát (dolnou stranou pečenia hore). Na pásy lyžicou lejeme zmes sirupu a rumu, striedavo oranžovú a červenú. Tretí plát potrieme lekvárom a priložíme lekvárovou stranou na druhý plát. Zaťažíme a necháme stáť asi hodinu. Nakoniec polejeme polevou.
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Orechové na oblátke
	 | 
 
	
  			
  		
  	Cesto: 
	2 oblátky 
	4 žĺtka 
	6 bielkov 
	25 dkg kryšt. cukru 
	20 dkg mletých orechov 
	3 PL strúhanky 
	1/2 prášku do pečiva 
  	Krém: 
	25 dkg masla 
	20 dkg prášk. cukru 
	2 žĺtka 
	2 PL silnej čiernej kávy 
	1 vanilínový cukor 
	2 hrste sekaných orechov na posypanie 
 	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Na cesto vyšľaháme žĺtky, bielky a cukor, pridáme zvyšok a vymiešame. Hmotu vylejeme na oblátkami vyložený plech a upečieme. Po upečení potrieme krémom a posypeme posekanými orechmi.  
	Na krém všetky suroviny vyšľaháme do peny.
	
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Rafaelo
	 | 
 
	
  			
  		
  	Krém: 
	5 tortových oblátok 
	300g Hery 
	150g prášk. cukru 
	200g sušenej smotany do kávy 
	1PL rumu 
	100g uvareného vanilkového pudingu 
	100g lúpaných mandlí 
	100g kokosu na posypanie 
 	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Vyšľaháme Heru s cukrom, oblátky podrvíme, pridáme všetky ingrediencie okrem kokosu a mandlí a vymiesime. Puding je najlepšie urobiť do 300ml mlieka, nech je hustý (Oetker nie je hustý ani vtedy, ale stačí to). Masa je dosť mäkká, ale dá sa s ňou pracovať. Tvarujeme guličky,
	do stredu každej guličky vtlačíme mandľu, obalíme v kokose, uložíme do papierového košíčka a dáme stuhnúť do chladu. Pred podávaním necháme chvíľu stáť pri izbovej teplote, také chutia lepšie :)
	
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Karamelová griláž
	 | 
 
	
  			
  		
  	Krém: 
	4 tortové oblátky 
	200g kryštálového cukru 
	1 Salko 
	250g mletých orechov 
	250g Cera 
 	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Cukor roztopíme na karemel, pridáme pomaly za stáleho miešania Salko. Celé to spení, začne tvrdnúť, ale netreba sa zľaknúť. Treba do toho hodiť Ceru (niekedy namiesto 50g - 100g Cery dám Palmarín, je to lahodnejšie, ale môže to slabšie tuhnúť), premiešavať a kým sa roztopí Cera, aj stvrdnutý karamel sa rozpustí. 
	Odstavíme zo sporáka, pridáme pomleté orechy, vymiešame a za občasného premiešania necháme mierne vychladiť, aby začalo tuhnúť a nerozlievalo sa. Naplníme 2 oblátky, prikryjeme druhými dvoma, zaťažíme a necháme stuhnúť aspoň 12h, potom môžeme krájať. 
	Ak by sa krém na plnenie zdal riedky aj po vychladení, stačí pridať ešte trochu mletých orechov.
	
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
	| 
	Cigaretky
	 | 
 
	
  			
  		
  	Krém: 
	250g kokosu 
	250g práškového cukru 
	1 Salko 
	čokoládová poleva (viď. lacné medové rezy) 
 	 | 
	 
  	 |  	
  	| 	
  	 Postup: 
	Kokos, cukor a Salko spolu vymiesime, tvarujeme cigarety a uložíme na papier na pečenie. Necháme 24h schnúť, potom jeden koniec namáčame do čokolády a zasa necháme vychladnúť.
	
  
  	 |  	
  	 	
	 | 
 
 
		 | 
	  
     | 
    
       |