|  | 
        
	
        
          | Rodinka |  
           
           
           
           
          | Mamka |  
           
           
           
           
           
           
          | Miško |  
           
           
           
           
          | Danka |  
           
           
           
           
           
          | Naše havuľky |  
           
           
          | Rôzne |  
           | 216.73.216.31
 216.73.216.31
 
 nájdete ma na:
 mdupka.blogspot.sk
 |  |  | 
        
        			
		| Stačí kliknúť na koláčik, a môžete sa realizovať ... Dobrú chuť :) 
	| Lacné medové rezy |  
	| 		
  	| Cesto: 1 celé vajce
 5 dkg masla
 15 dkg práškového cukru
 2 vrchovaté PL medu
 4 PL mlieka
 1 ČL sódy bikarbóny
 45 dkg hladkej múky špeciál
 Krém:
 1/2 l mlieka
 4 PL polohrubej múky
 20 dkg práškového cukru
 1 Hera alebo Palmarín
 Na potretie:
 pikantný (ríbezľový) lekvár
 Poleva:
 1 čokoláda na varenie
 1/4 Cery
 1/10 Hery alebo Palmarínu
 
 |   |  | Postup:Všetky suroviny na cesto, okrem múky, dáme do hrnca a uvaríme karamelový puding. Varíme cca 3 minúty (cítime, že pekne vonia).
	Do horúceho pudingu vsypeme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 presne rovnaké časti. Každú vyvaľkáme natenko (hneď vyvaľkať) a upečieme na plechu posypanom múkou.
	Každé cesto pečieme cca 7 minút pri 180 - 200 °C. Každý plát po upečení okamžite dáme dole z plechu a necháme vychladnúť.
 Z mlieka, múky a práškového cukru uvaríme puding na plnku, po vychladnutí zmiešame s Herou.
 Rezy dokončíme - plát, krém, plát, lekvár, plát, krém, plát, čokoládová poleva.
 Necháme v chladničke aspoň 24 hodín stáť, aby medové pláty zmäkli.
 
 |  |  
	| Ďuriho za-kúsok |  
	| 		
  	| Cesto: 1 Hera alebo Palmarín
 25 dkg polohrubej múky
 25 dkg práškového cukru
 25 dkg pomletých vlašských orechov
 2 PL kakaa
 Na potretie:
 pikantný (ríbezľový) lekvár
 Poleva:
 1 čokoláda na varenie
 1/4 Cery
 1/10 Hery alebo Palmarínu
 
 |  |  | Postup:Všetky suroviny na cesto, okrem kakaa, zmiešame na doske na hladké cesto, rozdelíme si ho na polovicu a do jednej polovice zapracujeme kakao. Vyvaľkáme biele cesto a prenesieme na stredne veľký plech (alebo natlačíme, ja vyvaľkám a prenášam po častiach), potrieme lekvárom, položíme na to tmavé cesto a dáme upiecť. Pečieme cca 15 - 20 minút pri 180 °C. Po upečení polejeme čokoládovou polevou.
 
 |  |  
	| Punčové rezy |  
	| 		
  	| 3 x Cesto: 4 vajcia
 4 PL polohrubej múky
 4 PL práškového cukru
 1/3 prášku do pečiva
 Na potretie:
 pikantný (ríbezľový) lekvár
 Sirup:
 cca 1,5 dl červeného sirupu
 cca 1,5 dl oranžového sirupu
 cca 1 dl rumu
 Poleva:
 punčová poleva v prášku (dr. Oettker aspoň 2ks)
 
 |   |  | Postup:Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme 3 cestá (t.j. použijeme celkovo 12 vajec), jedno cesto pečieme cca 15 minút pri 180 °C na stredne veľkom plechu, najlepšie na papieri na pečenie. Jeden papier použijeme na všetky 3 cestá. Prvý plát potrieme lekvárom, druhý plát nakrájame diagonálne na pásy cca 5 cm široké a poukladáme na prvý plát (dolnou stranou pečenia hore). Na pásy lyžicou lejeme zmes sirupu a rumu, striedavo oranžovú a červenú. Tretí plát potrieme lekvárom a priložíme lekvárovou stranou na druhý plát. Zaťažíme a necháme stáť asi hodinu. Nakoniec polejeme polevou.
 
 |  |  
	| Orechové na oblátke |  
	| 		
  	| Cesto: 2 oblátky
 4 žĺtka
 6 bielkov
 25 dkg kryšt. cukru
 20 dkg mletých orechov
 3 PL strúhanky
 1/2 prášku do pečiva
 Krém:
 25 dkg masla
 20 dkg prášk. cukru
 2 žĺtka
 2 PL silnej čiernej kávy
 1 vanilínový cukor
 2 hrste sekaných orechov na posypanie
 
 |   |  | Postup:Na cesto vyšľaháme žĺtky, bielky a cukor, pridáme zvyšok a vymiešame. Hmotu vylejeme na oblátkami vyložený plech a upečieme. Po upečení potrieme krémom a posypeme posekanými orechmi.
 Na krém všetky suroviny vyšľaháme do peny.
 
 |  |  
	| Rafaelo |  
	| 		
  	| Krém: 5 tortových oblátok
 300g Hery
 150g prášk. cukru
 200g sušenej smotany do kávy
 1PL rumu
 100g uvareného vanilkového pudingu
 100g lúpaných mandlí
 100g kokosu na posypanie
 
 |   |  | Postup:Vyšľaháme Heru s cukrom, oblátky podrvíme, pridáme všetky ingrediencie okrem kokosu a mandlí a vymiesime. Puding je najlepšie urobiť do 300ml mlieka, nech je hustý (Oetker nie je hustý ani vtedy, ale stačí to). Masa je dosť mäkká, ale dá sa s ňou pracovať. Tvarujeme guličky,
	do stredu každej guličky vtlačíme mandľu, obalíme v kokose, uložíme do papierového košíčka a dáme stuhnúť do chladu. Pred podávaním necháme chvíľu stáť pri izbovej teplote, také chutia lepšie :)
 
 |  |  
	| Karamelová griláž |  
	| 		
  	| Krém: 4 tortové oblátky
 200g kryštálového cukru
 1 Salko
 250g mletých orechov
 250g Cera
 
 |   |  | Postup:Cukor roztopíme na karemel, pridáme pomaly za stáleho miešania Salko. Celé to spení, začne tvrdnúť, ale netreba sa zľaknúť. Treba do toho hodiť Ceru (niekedy namiesto 50g - 100g Cery dám Palmarín, je to lahodnejšie, ale môže to slabšie tuhnúť), premiešavať a kým sa roztopí Cera, aj stvrdnutý karamel sa rozpustí. 
	Odstavíme zo sporáka, pridáme pomleté orechy, vymiešame a za občasného premiešania necháme mierne vychladiť, aby začalo tuhnúť a nerozlievalo sa. Naplníme 2 oblátky, prikryjeme druhými dvoma, zaťažíme a necháme stuhnúť aspoň 12h, potom môžeme krájať.
 Ak by sa krém na plnenie zdal riedky aj po vychladení, stačí pridať ešte trochu mletých orechov.
 
 |  |  
	| Cigaretky |  
	| 		
  	| Krém: 250g kokosu
 250g práškového cukru
 1 Salko
 čokoládová poleva (viď. lacné medové rezy)
 
 |   |  | Postup:Kokos, cukor a Salko spolu vymiesime, tvarujeme cigarety a uložíme na papier na pečenie. Necháme 24h schnúť, potom jeden koniec namáčame do čokolády a zasa necháme vychladnúť.
 
 |  |  |  |  |